Esittelimme uuden IoT-älylukkomme Malagankadulla

Toimitusjohtaja Hannu Kankkunen, Rollock, projektipäällikkö Hannu Korhonen, SATO sekä Esa Korvenmaa, hallituksen puheenjohtaja, Rollock. © Rollock
Järjestimme 21.6.2016 Malagankadulla Helsingin Jätkäsaaressa tutustumistilaisuuden, jossa esitelimme uuden IoT-älylukkomme, joka tuo WiFi-yhteyden avulla pilvipalvelun tarjoamat mahdollisuudet kerrostaloihin. SATOn projektipäällikkö Hannu Korhonen kertoi miksi Sato oli päätynyt valitsemaan Rollock-älylukot, minkä jälkeen Rollockin toimitusjohtaja Hannu Kankkunen esitteli pilvipalvelun toimintaa, ja mitä kaikkea se jatkossa mahdollistaa. Kutsuvieraat pääsivät itse kokeilemaan miten lukon voi avata pilvipalvelun kautta, sekä avaamaan ovea käyttäen avaimena ohjelmalehtiseen liimattua NFC-tarraa. Moni vieraista kiinnitti huomiota myös siihen miten kevyesti ja hiljaisesti ovi sulkeutuu kääntyvän teljen ansiosta. SATOn kesällä 2016 valmistuvassa vuokrakerrostalossa on kiinnitetty erityistä huomiota älykkäisiin ja asumista helpottaviin ratkaisuihin. Nyt valmistuva kerrostalo on tiettävästi ensimmäinen kokonaan IoT-älylukoilla varustettu kerrostalo maailmassa. Lisätietoja uudesta vuokrakerrostalosta löytyy SATOn nettisiviuilta. ​ Rollockin tavoitteena on tulevaisuudessa yhdistää asiakkaat ja palveluntarjoajat. Palveluita, joissa asuntoon täytyy päästä sisään, syntyy jatkuvasti enemmän. Esimerkiksi lähetti-, siivous-, hoiva- ja remonttipalvelut voivat hyödyntää oven etäavausmahdollisuutta. Rollockin pilvipalvelu haluaa mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa asukkaan ei enää tarvitse olla oman ovensa portsari. Siivoojalla voi olla pysyvä avain, jolla asuntoon pääsee ainoastaan sovittuna päivänä, ja lähetille oven voi avata vaikka lomamatkalta. Taloyhtiössä pilvipalvelu voi myös toimia ilmoitustauluna kiinteistön asukkaille. Asukkaat voivat nähdä omilla tunnuksillaan kiinteistön huoltoon ja muuhun toimintaan liittyviä tiedotteita, vikailmoituksia ja uutisia.
Konseptikuva siitä, miltä Rollock Access -pilvipalvelu voisi asukkaan näkökulmasta näyttää. © Rollock

Leave a Reply