Kauppalehti kirjoitti Rollockista

Kauppalehti: Suomalainen innovaatio. Hannu Kankkunen esittelee sähkölukkoaan, jossa on aineksia kansainväliseksi menestykseksi. KUVA: LAURI OLANDER/KL
“Älylukkoyritys Rollock lähtee taistelemaan Pohjoismaiden lukkomarkkinoille. Ei vääntöä: vain tagin kosketus tai viesti pilvipalvelusta niin valo syttyy lukon kahvan juureen, pieni ääni ja asunnon ovi avautuu liukkaasti. Näin käyttäytyy moderni sähkölukko. ”Murros on alkanut. Viiden vuoden päästä ei enää asenneta muita kuin älykkäitä sähkölukkoja”, lukkoyhtiöRollock Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Hannu Kankkunensanoo avautuvan lukon äärellä. Uudet lukot ovat ensiesittelyssäSaton pian valmistuvassa vuokrakerrostalossa Helsingin Jätkäsaaren Malagankadulla. Vuosia kehitetty ja lukuisia patentteja sisältävä lukko on Kankkusen mukaan digitalisoinut oviympäristön. Uusi teknologia ja digitalisaatio luovat uuden standardin ovesta kulkemiselle ja äänettömyydelle. Avaimet voi unohtaa, niitä ei tarvita. Kankkunen näyttää, kuinka lukkoa voidaan hallinnoida verkossa. Älylukko voidaan asettaa päästämään sisään vaikkapa kotipalvelun tai remonttifirman työntekijät. Sen toiminnallisuus voi laajeta koko kodin toimintojen hallintaan ja jopa taloyhtiön kattavaksi sisäiseksi informaatiojärjestelmäksi saakka. Yksittäisen lukon hinta on noin 900 euroa, mikä on kolme kertaa enemmän kuin arkinen avainlukko. Älylukko poistaa kuitenkin kaikki piilokustannukset talkkaripalvelua ja uudelleensarjoituksia myöten. Kilpailuetua voi olla se, että älylukon kilpailija eli nykyaikainen sähköovi maksaa noin 2 000 euroa. Kankkunen uskoo, että hänen lukkonsa edustaa juuri nyt huippua maailmassa. Kilpailu tulee Yhdysvalloista. ”Me olemme ratkaisseet kolme isoa asiaa eli telkeämisen, tunnistamisen ja hallintalaitteet. Olemme hypänneen teollisen internetin avulla yhden lukkopolven yli. Meidän lukossamme on muun muassa neljä erillistä radiolaitetta.” Lukko teki Kankkusesta yrittäjän. Hänen edesmennyt veljensä Seppo Kankkunen oli keksijä. Seppo Kankkunen loi lukkoihin sellaisia oivalluksia, että niiden ympärille oli pakko perustaa yritys. Turvallisuusalan johtotehtävissä työskennellyt Hannu Kankkunen ryhtyi vetämään projektia. Tuotekehitys oli hankalaa. Samoin vaikeita olivat erilaiset testit, joilla taattiin, että lukko on vahva, murtoyritykset ja lekan kestävä, sekä muotoilultaan kompakti ja onnistunut. ”Pettymyksiä on ollut paljon. Kyllä mietimme monta kertaa, kuinka tämä voi kestää näin pitkään.” Hankkeessa on auttanut sijoittajien joukko ja Sato, joka lähti työhön mukaan puolitoista vuotta sitten. ​ Nyt yhtiöllä on vireillä uusi pääomituskierros. Sen myötä Rollock lähtee taistelemaan Pohjoismaiden lukkomarkkinoille. Kankkunen sanoo, että yhtiön taustajoukko on liikkeellä Suomi nousuun -hengessä.” Linkki Kauppalehden verkkolehteen: m.kauppalehti.fi/uutiset/alylukko-avaa-oven-remonttimiehelle/upYaJtkd

Leave a Reply