Katsaus viimevuoden messutaloon – Versossa Rollock-älylukot

Miksi Rollock? Laura ja Pertti Kröger toteuttivat unelmansa ja rakensivat Vantaa Kivistöön perheelleen soveltuvan omakotitalon. Hieman erikoisemman projektista teki se, että ennen kuin perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin, oli talo kuukauden ajan yleisön nähtävillä Vantaan asuntomessuilla viime kesänä. Omat tavarat kannettiin sisään viikko messujen päättymisen jälkeen ja nyt on arkea asuttu Kivistössä jo puolen vuoden ajan. On siis hyvä hetki käydä katsomassa miltä kohde nro. 40 näyttää sen jälkeen kun messuvieraat ovat poistuneet ja messurakenteet purettu. Laura Kröger kertoo, että muutama asia päätettiin jo kauan ennen kuin rakentaminen alkoi, itse asiassa ennen kuin oli ensimmäistäkään pohjapiirustuksen viivaa paperilla.  Pariskunta valitsi kotinsa rakentajaksi ekologiseen puurakentamiseen erikoistuneen GreenBuild -talotehtaan johon he olivat tutustuneet Tampereen asuntomessuilla vuonna 2012. Heti alussa oli myös selvää, että Krögerit tahtoivat kotiinsa älylukon. Sopivan älylukon löytyminen oli kuitenkin haastavampi prosessi kuin Krögerit olivat odottaneet. Laura kertoo kiertäneensä melkein parin vuoden ajan messuja ja tutkineensa Suomessa myynnissä olleita vaihtoehtoja, mutta mikään ei tuntunut tarjoavan kaikkia niitä ominaisuuksia, joita perheellä oli mielessä. Keväällä 2015 kun alkoi lukkovalinnalla olla jo kiire, Laura kuuli markkinoille tulossa olevasta suomalaisesta innovaatiosta, Rollock-älylukosta. Krögerit kävivät tutustumassa Rollockiin ja tiesivät heti, että toiveet täyttävä lukko oli löytynyt. Laura kertoo, että huomio kiinnittyi ennen kaikkea siihen miten kevyt ovi oli käyttää sekä tietenkin siihen, että ovea pystyi hallitsemaan omalla älypuhelimella. Pariskuntaa myös miellytti Rollockin pelkistetty ja tyylikäs ulkonäkö. Onko Rollock lunastanut käytössä sille asetetut odotukset? ​ Krögerit kertovat olevansa erittäin tyytyväisiä Rollock-lukon toimintaan, yhtä innoissaan on myös perheen 3,5-vuotias poika Nino, joka innokkaana esittelee, miten osaa itse avata tagilla Rollock-oven. Perheen lapset ovat vielä niin pieniä, ettei heillä ole omia avaimia, mutta jo nyt Krögerit ovat tyytyväisiä siihen, että kun lapset kasvavat, ja kuitenkin avaimen tai kaksi aikanaan hukkaavat, niin kadonnut avain voidaan kuolettaa muutamalla napin painalluksella. ​ Laura on myös kiinnittänyt huomiota Rollockin tunnusomaisen valohelan hyödyllisyyteen. Kun oven sulkee, valohela välähtää punaisena ja kertoo, että lukko on sulkeutunut. Illalla nukkumaan mennessä pelkkä vilkaisu riittää kertomaan että päiväkäyttötila ei ole jäänyt päälle. Valkoinen väri kertoo että ovi on lukossa. ​ Katso Youtubesta söpö video jossa kolmevuotias Nino Kröger avaa Rollock-lukon.

Leave a Reply