Tampereen avaimeton kerrostalo on ensimmäinen laatuaan

Tuohi avaimeton kerrostalokohde
Tampereen Härmälään rakentuu parhaillaan täysin uudenlainen, kokonaan avaimeton kerrostalokohde. Kyseessä on Lehto Asunnot Oy:n rakentama Deco-puukerrostalo, jonka lukitus on kokonaan hoidettu kotimaisen Rollock Oy:n älylukitusjärjestelmällä. Kyseinen lukitusjärjestelmä mahdollistaa avaimettoman asumisen ja liikkumisen koko kerrostalokiinteistön alueella.

Rollock kattaa koko kerrostalon lukitustarpeet

Lehto Group Oyj:n Asunnot-palvelualue ja Rollock Oy ovat tehneet tänä vuonna mittavan sopimuksen uusiin kerrostalokohteisiin tulevista älylukitusratkaisuista. “Seuraamme Lehdolla aktiivisesti asumisen trendejä ja etsimme jatkuvasti asuntorakentamisen puolella uusia asiakkaan lisäarvoa parantavia ratkaisuja”, toteaa Härmälän kohteen hankepäällikkö Hannu Tuohi. Rollockin älylukitus on tulossa useisiin yhtiön kerrostalokohteisiin, joista As Oy Tampereen Tuohi on nyt ensimmäinen. Kyseinen kerrostalokohde on parhaillaan rakenteilla, ja sen arvioitu valmistumisajankohta on 12/2019. Rollock-älylukituksella tullaan kattamaan koko kerrostalokohteen tarpeet: se on käytössä niin alaovissa, julkisissa tiloissa kuin asuntojenkin ovissa. “On mahtavaa olla toteuttamassa lukitusta tähän Lehdon kohteeseen. Uskomme vahvasti, että kaikkien asuntojen ovet tulevat digitalisoitumaan tulevaisuudessa. On erityisen hienoa olla Lehdon kanssa edelläkävijänä tuomassa digitalisaatiota kerrostalorakentamiseen”, toteaa Rollockin myyntijohtaja Mikko Mustonen.

Hyötyjä niin isännöitsijälle kuin asukkaallekin

Älylukko mahdollistaa etähallinnan, jolloin lukitus poistaa kokonaan esimerkiksi ovipuhelimet. “Voit laittaa viestin tai soittaa kaverin kännykkään alaovelta, jolloin hän voi painaa sovelluksen nappia ja avata oven”, kertoo Mustonen. Oven avaaminen avaimettomassa kerrostalossa onnistuu käytännössä mobiilisovelluksen, kulkutunnisteen eli “tagin” tai avaimeksi koodatun NFC-ominaisuuden omaavan kortin avulla. Kaikki avainhallinta tapahtuu pilvipalvelun avulla, mikä tekee kulkuoikeuksien hallinnasta helppoa, turvallista ja kaikin puolin tehokasta niin asukkaille kuin isännöitsijällekin. “Näemme, että Rollockin tuotteen ydinhyöty, liikkumisen helppous, on tärkeä myös meidän kohteiden asukkaille. Rollockin avaimeton sisäänkäynti paitsi helpottaa liikkumista talossa, niin myös mahdollistaa etäavaamisen sekä toimii hyvänä alustana monille nykyisille ja uusille lisäpalveluille, kuten vaikkapa saunan varausjärjestelmälle. On mielenkiintoista nähdä, millaista palautetta As Oy Tampereen Tuohen asukkaat Rollockista antavat”, Tuohi sanoo.