Länsiväylä ja Helsingin Uutiset kirjoittivat Rollockista

“Espoolaisyrityksen kehittämän älylukon voi avata älypuhelimella, sirukortilla tai etänä netistä. Helsingin Jätkäsaareen valmistuvan talon asukkaiden ei enää tarvitse kaivella avaimia laukun pohjalta – oven avaamiseen riittää älypuhelin tai NFC-ominaisuudella varustettu kortti. Lukon ominaisuuksiin kuuluu myös etäavaus: Remonttimiehelle tai nettitilauksen tuojalle voidaan lähettää vaikka työpaikan tietokoneelta kertakäyttöinen e-avain. Tästä pitää huolen espoolaisyritys Rollockin kehittämä älylukko. ​Älylukkoa voi hallinnoida verkossa ja pilvipalvelu voi toimia taloyhtiön ilmoitustauluna asukkaille. – Lukko ei ole enää pelkkä lukko, vaan liittymä erilaisiin palveluihin. Pilvipalveluiden kautta lukkoa voi hallinnoida mistä ja milloin vain. Haluttaessa järjestelmä kertoo, kuka kulkee ovesta ja muistuttaa esimerkiksi siitä, että lapsi lähtee kouluun, kertoo Rollockin toimitusjohtaja Hannu Kankkunen. Jätkäsaaren talo on ensimmäinen kerrostalo, johon tulee Rollockin verkossa hallinnoitava älylukko. Sitä ennen lukkoja on asennettu yksittäisiin omakotitaloihin. ​ – Syksyllä pilvipalveluihin liitettävä lukko tulee yksittäisten kuluttajien ulottuville, Kankkunen lupaa. Pilvipalveluiden ohella Kankkunen pitää tärkeänä älylukon esteettömyyttä. Lukon kääntyvä telki tekee oven kevyeksi avata ja sulkea. – Nykyovet ovat energia- ja desibelivaatimusten vuoksi isoja ja painavia ja siten vaikeita avata lapsille ja vanhuksille. Telkiteknologian ansiosta ovi ei vaadi mitään loppurykäisyä ja avautuu ja sulkeutuu äänettömämmin kuin tavallisella lukolla. Otaniemessä toimiva Rollock on kehittänyt älylukkoaan vuosia. Yritys työllistää suoraan seitsemän henkilöä sekä lisäksi useita alihankkijoita. – Tuotekehitys tapahtuu täysin Suomessa. Tässä yhdistyvät mekaniikka, elektroniikka, langaton teknologia ja ohjelmointi – kaikki suomalainen osaaminen on käytössä. Tähtäimenä yrityksellä on kotimaan ja Pohjoismaiden jälkeen koko maailma. – Maailmalla on kilpailijoita, mutta meidän järjestelmämme on ainoa, jossa on ratkaistu koko ovesta kulkemistapahtuma. Mitään erillisiä numeronäppäinlaitteita ei tarvita, Kankkunen sanoo. Sähkökatkon sattuessa ovesta pääsee aina ulos. Sisään e-avaimella ei kuitenkaan pääse sähkökatkon aikana. – Jätkäsaareen tulee kolmen tunnin akku, jonka ansiosta sisälle pääsee akun keston ajan. Pitkien sähkökatkojen varalle lukkoon voidaan tarvittaessa asentaa mekaaninen avainpesä, Kankkunen kertoo.” Linkki Länsiväylän verkkolehteen: www.lansivayla.fi/artikkeli/405679-kerrostaloasunnon-alylukon-voi-avata-vaikka-etana

Leave a Reply