Äly ratkaisee ovessa – mekaaniset avaimet poistuvat

”Äly ratkaisee ovessa, mekaaniset avaimet poistuvat hiljalleen”, toteaa KTM Mikko Haapala, Rollock Oy:n toimitusjohtaja. ”Väite on rohkea, mutta seurattaessa esim. autoteollisuuden kehitystä, on nähtävissä kuinka myös perinteinen lukitus tulee muuttumaan”, hän jatkaa.

Haapala toimi vuodesta 2012 lähtien lasiliukuseinistään tunnetun Profin Oy:n toimitusjohtajana ja yrittäjänä. Viime vuosien aikana lasiliukuseinien asema perinteisten ikkuna- ja parvekeoviratkaisujen rinnalla vakiintui markkinoilla. Hänen mukaansa lukitusalalla on tapahtumassa samanlainen murros, jossa lukituksen älykkäät ratkaisut tulevat valtaamaan alaa. 

Haapalan näkemyksen mukaan lukitusalalla on edessä disruptio, jossa digitaaliset ominaisuudet tulevat korvaamaan puhtaasti mekaanisia ratkaisuja. “Käyttäjät eivät valitse kodin ovea pelkästään teknisten ominaisuuksien, kuten tiiveyden, lämmön ja äänen eristävyyden perusteella, sillä niiden tulee jo olla kunnossa. Huomio kiinnittyy entistä enemmän uudenlaisiin ominaisuuksiin, kuten automaattiseen käyttäjätunnistukseen, etäavaukseen ja erilaisiin integroitumismahdollisuuksiin”, hän kiteyttää. Digitalisaatio ja käyttäjätottumusten muutos näkyvät vahvasti myös lukitusalalla. Juuri edellä todetut älyn mukanaan tuomat mahdollisuudet innoittivat Haapalan mukaan nopeasti kehittyvään ja digitalisoituvaan lukitusalaan. 

Profin siirtyi ruotsalaisen Inwidon omistukseen kesällä 2018. Mikko Haapalan aikaisten vuosien aikana Profinin liikevaihto kolminkertaistui ja se nousi alansa markkinajohtajaksi. Haapala on toiminut Rollockin pääomistajana viime vuoden kesästä lähtien ja jatkaa nyt toimitusjohtajana. ”Yhtiössä on käynnistynyt kaupallistamisen vaihe ja koen, että nyt on intoa ja halua kääriä hihat ja hypätä vahvasti mukaan toimintaan”.

Haluaisitko saada lisätietoja ratkaisuistamme?

Lähetä viesti, me vastaamme siihen!

Ota yhteyttä