Kauppalehti: Rollockin älylukot yleistyvät kerrostaloissa

Rollock_Kauppalehti

Tämän päivän Kauppalehti kirjoittaa kotimaisesta älylukkoja valmistavasta Rollockista ja sen asemasta älylukkorintamalla. Lehtijutun otsikko kiteyttää artikkelin ytimen: älylukkojen suosio kasvaa ja digitalisaation myötä älylukkomarkkinoiden nähdään laajenevan entisestään. Yhä useampiin kiinteistöihin halutaan tuoda uudenlaista, tämän päivän teknologiaa, joka helpottaa päivittäistä arkea. Näihin kiinteistöihin voi Rollockin tapauksessa lukeutua niin kerrostalot, pientalot kuin toimitilatkin.Kauppalehden artikkelissa avataan Rollockin taustaa sekä historiaa. Kauppalehti kirjoittaa, että tuotanto on siirretty Virosta harharetken kautta Kajaaniin vuonna 2017. Rollock toimii edelleen vahvasti Kajaanissa, missä sijaitsee sen tuotanto ja tuotekehitys sekä pääkonttori. Myyntiyksiköt löytyvät lisäksi Oulusta ja Vantaalta. Näiden lisäksi pilvipalvelimen kerrotaan löytyvän niin ikään Kajaanissa sijaitsevasta Herman IT:stä. Rollockin nykyinen toimitusjohtaja  kertoo pitkän, noin neljä miljoonaa euroa kustantaneen tuotekehityksen olevat nyt siinä pisteessä, että Rollockin älylukitusjärjestelmä on valmis. ”Tavoite on nostaa myynti vähintään 10 000 lukkoon vuodessa. Olemme jo aloittaneet yhteistyön suurimpien rakennusliikkeiden kanssa”, hän kommentoi Kauppalehden artikkelissa. Kauppalehden mukaan Haapala uskoo, että älylukot tulevat yleistymään kerrostalohuoneistojen ovissa. Kerrostaso-ovien lisäksi Rollockilla voidaan kattaa koko taloyhtiön lukitustarpeet, mukaan lukien alaovet ja julkiset tilat. Rollockilla voidaan hallinnoida esimerkiksi kiinteistön yhteiskäyttötiloja ja niiden varauksia sekä kulkuoikeuksia.Rollock miellettään hyvin vahvasti älylukkojen valmistajaksi, mutta kuten Rollockin operatiivinen johtaja muistuttaa Kauppalehden artikkelissa: ”Rollock haluaa olla myös kulunhallintajärjestelmien toimittaja, jollaiseksi kiinteistöomistajat ja hotelliyrittäjät sen mieltävät”. Kulunhallintajärjestelmä kattaa fyysisten älylukitustuotteiden lisäksi muun muassa kulkuoikeuksien hallinnan pilvipalvelussa. Rollock voidaan siis nähdä myös kulunvalvontatasoisena tuotteena, kuten artikkeli kertoo. Integraatiot kolmansien osapuolien palveluihin, kuten hotellien varausjärjestelmiin, nostetaan artikkelissa Rollockin vahvuudeksi. Nämä mahdollistavat esimerkiksi itsepalveluperiaatteen hotelleissa, jolloin respassa ei ole tarpeen käydä enää ollenkaan, kun kulkuoikeudet muodostuvat jo varausta tehdessä.Lue Rollock-aiheinen juttu kokonaisuudessaan 30. tammikuuta 2020 ilmestyneestä Kauppalehdestä! Löydät koko lehden näköisversion täältä. Pääset lukemaan lehteä, kun olet Kauppalehden tilaaja.