Kosketusvapaat lukitusratkaisut

Ovien painikkeet ovat tunnetusti paikkoja, joista virukset ja bakteerit siirtyvät ihmiseltä toiselle. Etenkin julkisissa tiloissa painikkeisiin, vetimiin ja lukkoihin voi koskea päivittäin tuhannet ihmiset.

Oviympäristön kosketuspintoja on mahdollista minimoida oviympäristön älykkäällä suunnittelulla. Älylukitus ja sen mahdollistama etäavaus voivat hillitä epäpuhtauksien leviämistä ovesta, lukosta tai painikkeesta, kun lukon avaaminen tapahtuu etänä. Käyttäjä voi välittää avauskomennon lukolle esimerkiksi omalla mobiililaitteellaan.

Älykäs etäavaus

Avaimettomassa Rollock älylukituksessa lukon avaamiseen käy esimerkiksi käyttäjän oma mobiililaite. Puhelimen mobiilisovelluksen nappia painamalla oven lukon voi avata ilman, että oveen tai lukkoon tarvitsee fyysisesti koskea. Lukon voi avata mobiililaitteella joko internetin yli etänä tai lähietäisyydellä Bluetooth-yhteyttä käyttäen. Molemmissa tapauksissa lukon avaaminen tapahtuu kuitenkin mobiililaitteen kautta ja näin ollen koskematta lukkoon tai sen avainpesään.

Vaihtoehtoinen avaustapa Rollock älylukituksessa on tagi eli kulkulätkä tai avaimeksi koodattu kortti. Nämä tunnisteet luetaan joko Rollock älylukon lukijaan tai älyohjaimeen lukon avaamiseksi, joten myöskään nämä avaustavat eivät vaadi fyysistä koskettamista laitteeseen. Riittää, kun vie tunnisteen lähietäisyydelle lukijasta tai ohjaimesta.

Esimerkiksi kerrostalon alaovesta voi tehdä täysin kosketusvapaan täydentämällä moottorilukon ja älyohjaimen yhdistelmää oviautomatiikalla, jolloin ovi saadaan aukenemaan täysin automaattisesti, kun se on saanut avauskomennon lukolta. Tällöin myöskään oven vetimeen ei ole tarpeen koskea. Tällaisessa tilanteessa koko oven voi saada avattua automaattisesti esimerkiksi mobiilisovelluksen nappia painamalla, kun käyttäjällä vain on voimassa olevat kulkuoikeudet kyseiseen lukkoon. 

Antibakteerisia ja antimikrobisia painikkeita

Vaihtoehtoinen ratkaisu oviympäristön epäpuhtauksien torjuntaan on valita siihen antibakteerinen ja antimikrobinen painike. Rollock älylukkoja on mahdollista saada Hoppen aktibakteerisilla ja antimikrobisilla Secusan-painikkeilla, joiden pinnoite ehkäisee taudinaiheuttajien lisääntymistä painikkeen pinnalla. Secusan-painikkeet soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi sairaaloihin, kouluihin, päiväkoteihin, ravintoloihin, liikuntapaikkoihin, virastoihin ja miksei myös yksityisasuntoihinkin. Lisätietoja Rollockin käyttämistä Hoppe Secusan -painikkeista löydät Hoppen omien sivujen kautta eli täältä

Olethan yhteydessä myyntiimme, jos kaipaat lisätietoja älykkäästä ja ennen kaikkea turvallisesta liikkumisesta kohteessasi.