Näin kodin älylukko helpottaa lomalaista

Lomareissulle lähtiessä mieli saattaa olla levoton, kun päässä pyörii monen monta asiaa. Kodin älykkäät ratkaisut ja niiden mahdollistama etähallinta auttavat monissa arjen tilanteissa – niin myös reissuun lähtiessä. Esimerkki tällaisesta kodin älyratkaisusta on etähallittava älylukko, jonka sovelluksen avulla voi reaaliaikaisesti hallinnoida kotiovea ja sen kulkuoikeuksia – vaikka sitten laiturin nokasta. Enää ei siis tarvitse murehtia, meniköhän ovi reissuun lähtiessä lukkoon tai kuinka saada avaimet kukkien kastelijalle.

Mobiilisovelluksella tiedot älylukon tapahtumista

Kotiovea voi hallita reissusta käsin, sillä kotimainen Rollock älylukko on hallittavissa etänä mobiilisovelluksen ja pilvipalvelun avulla. Tämä tarkoittaa, että lukon voi avata etänä muutamalla klikkauksella. Kun käyttäjällä on pääsy lukon tapahtumalokiin, voi lomareissussa ollessa tarkistaa, mikä on oven reaaliaikainen tilanne: onko se lukossa tai onko kenties koko ovi jäänyt lähtötohinassa auki. Reaaliaikaisen tilatiedon lisäksi tapahtumalokista voi tarkistaa kotioven tapahtumia ja varmistua, milloin kotona on käyty ja milloin sieltä on poistuttu. Kun tietää, että kotona on kaikki hyvin, voi rauhallisin mielin keskittyä nauttimaan lomasta.

Avainten välittämistä turvallisesti

Pidemmän lomareissun aikana on hyvä pyytää ystävää tai perheenjäsentä käymään tarkistamassa, että talossa on kaikki kuten pitää. Perinteisten, mekaanisten avainten aikaan oli usein tapana jättää vara-avain piiloon kynnysmaton tai kukkaruukun alle. On selvää, että on suuri turvallisuusriski jättää kodin avain kenen tahansa saataville. Varkaat ovat harjaantuneita löytämään nokkelimmatkin avainpiilot. Älylukon ansiosta avaimet voi välittää tarvittaville henkilöille turvallisesti ja luotettavasti. Lukkoon voi tehdä esimerkiksi väliaikaisen avaimen, jonka avaimen saaja voi käyttää ennalta määriteltyjen raamien puitteissa. Vaihtoehtoisesti oven voi avata etänä mobiilisovelluksen nappia painamalla, kun sisälle päästettävä henkilö on oven takana odottelemassa. Tämän voi tehdä reaaliaikaisesti mistä tahansa verkkoyhteyden välityksellä.

Älylukolla pääsy entistä rennompaan lomaan

Avaimettomuus on asia, joka tekee kulunhallinnasta helppoa. Kulkemisiin liittyvät asiat voi hoitaa etänä, joten avaimia ei tarvitse piilotella tai kuljetella paikasta toiseen. Eikä avaimia tarvitse ylipäätään muistaa kuljettaa mukana, kun avaamiseen käy mobiilisovellus, tagi tai avaamiseen koodattu kortti.  Koti on usein ihmisen tärkein paikka, joten on ensiarvoisen tärkeää, että myös poissa ollessa voi luottaa sen olevan turvassa. Se tieto huojentaa lomalaista ja antaa puitteet entistä rennompaan lomaan. Jos kiinnostuit älykkäästä oviratkaisusta kotiisi, tutustu tarkemmin älyoveen ja niitä myyviin ovivalmistajiin. Voit lukea myös aikaisemmasta blogipostauksestamme, mitä kaikkia muita hyötyjä Rollock älylukko tuo asumiseen.